Cinéma numérique - Programme de recertification pour les Experts certifiés Barco - Diagnostics et dépannage avancés

Cette formation de recertification prépare à la recertification pour les diagnostics et le dépannage avancés des projecteurs de cinéma numérique Série 2 de Barco.

Description de la formation

Les participants acquerront une connaissance approfondie des nouveaux produits, des nouvelles fonctionnalités logicielles et des toutes dernières technologies. Les sujets abordés incluent la théorie du cinéma numérique, complétée par une vue d’ensemble actualisée de tous les composants des projecteurs, avec une attention particulière accordée aux DKP4K et DP2KS. L’accent est désormais également mis sur l’intégration des serveurs avec une présentation détaillée des solutions IMB et IMS. Cette recertification inclut des informations supplémentaires sur le dépannage d’une configuration d’un projecteur de cinéma numérique ; procédures permettant d’analyser efficacement les journaux du projecteur et de comprendre les différentes erreurs de configuration et du système.

Prérequis

This course is only allowed for Barco certified engineers who have Specialist and Expert Certificate which is 2 years older.

Public cible

Enumerated list : field service engineer, helpdesk and NOC engineer,…

Objectif

Agenda:

Installation and Basic Maintenance

Section 1: Introduction to Digital Cinema

• Updated DCI Specs and 3D systems
  • Intro on IMB and IMS

Section 2: Projector Specifications

• Series 2 Product Line: overview on new Products (8S, 10S, DP4K, DPxKP)
  • IMB and IMS integration solutions
  • New Lenses
  • ACS upgrate

Section 3: Projector Hardware

• S series
  • DP4K

Section 4: Communication Interfaces

• New Features Communicator
  • Updates on configuration settings
  • Communicator Lite
  • CineMate
  • CineCare Web
  • Doremi IMS GUI

Section 5: Digital Cinema Installation  – Hands-on

• Installation differences S Series projector
  • IMS Installation & Configuration
  • IMS shutdown procedure

Section 6: my.barco.com

• New My.BARCO.COM
  • You Tube – BARCO TV

Section 7: Specifying Lenses and Projectors

Advanced Troubleshooting and Diagnostics

Section   1:  Safety Procedures

Section   2:  Communicator Advanced Functions

• Update on latest communicator version

Section   3:  Parts Identification

• Overview Modules S Series

Section   4:  Board and Module Functionality

• Extensive explanation of all boards with focus on S series, Post Production Projector and Server Integrated Modules

Section   5:  Flow Charts and Block Diagrams

• Shows video, communication and power diagrams
  • Gives a complete boot sequence

Section   6:  Board and Module Replacement

• Covers full part replacement procedure for the S series

Section   7:  Light Processor Repair S Series

Section   8:  Optical Alignment

• Cold mirror, light pipe and convergence adjustments of S Series

Section   9:  Subsystem Diagnostics & On-Site Debugging

• Troubleshooting procedures for the complete projector range
  • Covers IMB and IMS related to troubleshooting

Section 10:  Projector Firmware Updates

Section 11:  Error Code Solutions and Log Files

• Covers the complete log file analysis

Section 12:  Scheduled Maintenance

Section 13:  Testing and Certification

Certification

Expert certifié Barco