Продукты
Продукты
17 февр. 2020 г.

Barco zet in op duurzaamheid en maakt werk van hernieuwbare energie

Kortrijk, 17 februari 2020 – Barco, wereldleider op het vlak van professionele beeldvorming en collaboratie in vergaderzalen, schroeft zijn inspanningen op om ambitieuze duurzaamheidsdoelen waar te maken. Een van die doelen is om het elektriciteitsverbruik van de site in Kortrijk uit hernieuwbare energie te halen. Om dat te kunnen verwezenlijken investeert het bedrijf in een uitbreiding van zijn lokale capaciteit voor elektriciteitsproductie.

Het hoofdkwartier van Barco in Kortrijk (OneCampus genaamd) is een van de meest iconische bedrijfsgebouwen van het land. Naast dat vooruitstrevend estethische aspect, is het ook een aantrekkelijke locatie voor bezoeken en evenementen. Barco wil deze site nu ook valoriseren in zijn ambities omtrent duurzaamheid. Een verhoging van de productiecapaciteit voor duurzame of hernieuwbare elektriciteit, is naast andere initiatieven zoals een doorgedreven reductie van afval, een groener bedrijfswagenpark en verbetering van de biodiversiteit op het terrein rond het gebouw, een nieuwe stap naar een milieuvriendelijke en meer zelfvoorzienende onderneming.

Zonnepanelenpark en windturbine

Naast de zonnepanelen die al geïnstalleerd staan op het dak van de productieëenheid, wenst Barco nu ook een zonnepanelenpark van 4,5 hectare te realiseren op de gronden aansluitend op OneCampus. De vergunning voor dit park wordt eerstdaags ingediend. Barco hoopt de bouw van dit zonnepanelenpark nog in 2020 te kunnen aanvangen.

Daarnaast wil Barco ook de haalbaarheid van een windturbine onderzoeken. Hiervoor zullen alle aspecten van de bouw en exploitatie, zoals veiligheid, slagschaduw, geluidshinder en impact op de omgeving, grondig onderzocht worden. Met de capaciteit van het zonnepanelenpark en de windturbine verzekert het bedrijf zich ervan voldoende stroom op te wekken om de hele campus op ’t Hoge in Kortrijk te bedienen.

“Investeren in bijkomende hernieuwbare stroomcapaciteit is niet alleen een manier om onze mileudoelstellingen te halen, maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Inge Govaerts van Barco. “Barco draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, en we zetten daarbij zowel in op aspecten die betrekking hebben op de voetafdruk van onze operaties, als op het energieverbuik van onze producten. We willen deze ambitie ook graag vertalen naar onze OneCampus en ons steentje bijdragen aan de hernieuwbaarheid van onze energievoorziening, rekening houdend met mens en omgeving. Omdat goed nabuurschap voor Barco belangrijk is, engageren we ons om de impact van deze projecten zoveel mogelijk te beperken. Bovendien willen we bekijken hoe de buurtbewoners mee kunnen investeren in de projecten.”

Voor meer informatie over Barco’s duurzaamheidsdoelstellingen kunt u het duurzaamheidsrapport bekijken https://www.barco.com/en/about-barco/sustainability.

Over Barco
Barco ontwikkelt technologie die wereldwijd briljante resultaten levert. We bieden zoveel meer dan beeld alleen: door onze visualisatie- en samenwerkingsoplossingen kunnen onze klanten als team werken, inzichten delen en hun publiek fascineren. Onze focus ligt op drie kernmarkten: Enterprise (van controlekamers tot vergaderzalen, klaslokalen en kantoorruimtes), Healthcare (van de radiologieafdeling tot het operatiekwartier) en Entertainment (van cinemazalen tot live-evenementen en attracties). In 2019 realiseerden we een omzet van 1,083 miljard euro, dankzij een team van 3.600 medewerkers. Hun passie voor technologie zit vervat in 400 patenten.

Press contacts

Inge Govaerts - Corporate Communications Officer

Inge Govaerts - Corporate Communications Officer

Corporate Communications Officer

+32 56 36 80 52 [email protected]