25 feb. 2013

Barco fullfører oppkjøpet av projectiondesign® og styrker sin posisjon i projeksjonsteknologimarkedets midtsegment

REGULATED INFORMATION

Kortrijk i Belgia, 25. februar 2013 – Barco, den belgiskbaserte globale lederen innen digital visualiseringsteknologi, kunngjorde i dag at selskapet har fullført oppkjøpet av projectiondesign®, en norskbasert leder innen projeksjonsteknologi, etter oppkjøpet av aksjemajoriteten i projectiondesign@ i desember i fjor. Oppkjøpet gjenspeiler Barcos strategi for å styrke sin ledende posisjon innen høykvalitets projeksjonsteknologi ved å gå ytterligere inn i midtsegmentet til sine målmarkeder.

“Oppkjøpet av projectiondesign® spiller en nøkkelrolle i Barcos strategi for å tilby projeksjonsteknologi av høy klasse til både store og middels store forsamlingssteder,” sier Eric Van Zele, konsernsjef og adm. dir. i Barco. “Barco og projectiondesign® utfyller hverandre innen teknologi, produktporteføljer og geografisk dekning. Takket være dette oppkjøpet kan vi utvide porteføljene våre for markedene simulering, virtual reality og audiovisuelle tjenester for næringslivet, mens vi fortsetter å styrke vårt globale salg og våre kanaler for å få denne virksomheten til å vokse, spesielt i Asia og Latin America.” Prisen som ble betalt for de gjenværende aksjene er på linje med det som ble betalt for første aksjeandel.

Felles tenkemåte og forretningskultur
“Vi er svært glade for å bli en del av to Barco-familien, og denne avtalen utgjør et betydelig framskritt for firmaet vårt,” uttaler Jørn Eriksen, adm. dir i projectiondesign®. “Vi har en felles tenkemåte og forretningskultur, drevet av et fokus på innovasjon og fornøyde kunder. Når vi slår oss sammen med Barco, en markedsleder innen projeksjonsteknologi, blir vi i stand til å utvide vår geografiske tilstedeværelse og benytte oss av Barcos globale salgsteam og kanalportefølje.”

Integrasjonsprosess
Den generelle integrasjonsprosessen har allerede blitt startet på flere nivåer – slik som innkjøp, drift og salg. ”Vi har allerede integrert Barcos og projectiondesign®s salgsteam, og kryssalget innenfor våre eksisterende salgskanaler har begynt,” forklarer Wim Buyens seniorvisedirektør for Barcos projeksjonsdivisjon. ”Mens integrasjonsprosessen pågår, vil vi posisjonere våre eksterne aktiviteter (slik som på fagmesser) under slagordet ‘sammenslåing’ – som vi kunngjorde på ISE-fagmessen i Amsterdam.”

Topp moderne projeksjonsteknologi
Projectiondesign® utvikler og produserer kompakte projektorer for ulike fagmarkeder, inkludert opplæring og simulering, turistattraksjoner (museer, fornøyelsesparker), vitenskapelig visualisering, møte- og arbeidsrom (audiovisuelle tjenester for næringslivet) og kontrollrom. Selskapets projektorer er utstyrt med høykvalitetsoptikk, høy oppløsning og LED-belysning, og er stillegående. Selskapet skreddersyr og utvikler all optikk, maskinvare, programvare og industridesign for hver projektormodell internt. Projectiondesign® ble grunnlagt i Fredrikstad i Norge i 2001 og har 17 kontorer i andre land. Selskapet har omkring 200 ansatte og en omsetning på omkring 60 millioner euro i 2012.

Om projectiondesign®
Projectiondesign® er et norsk selskap som designer, produserer og markedsfører et spekter av høyytelsesprojektorer og støttesystemer for bruk av fagfolk, bedrifter og forbrukere. Blant kjernemarkedene er vitenskapelig visualisering med høy oppløsning, visuell opplæring og simulering, medisinske bilder, kringkasting og filmproduksjon, offentlige medier og underholdning. Projectiondesign® har sitt hovedkontor i Fredrikstad, Norge, og har representanter i mer enn 17 kontorer over hele verden.

Om Barco
Barco er et globalt teknologiselskap som designer og utvikler visualiseringsprodukter for forskjellige utvalgte fagmarkeder. Barco har sine egne ressurser for salg og markedsføring, kundeservice, FoU og produksjon i Europa, Nord-Amerika og Asia-Stillehavsområdet. Barco (NYSE Euronext Brüssel: BAR) har virksomheter i mer enn 90 land og har omtrent 3900 ansatte over hele verden. I 2012 hadde Barco en omsetning på EUR 1156 milliarder.

© Copyright 2013 by Barco

Press contacts

Inge Govaerts - Corporate Communications Officer

Inge Govaerts - Corporate Communications Officer

Corporate Communications Officer

+32 56 36 80 52 [email protected]